Fotbollsspelare från VfL Wolfsburg försvarar titeln

Bollen är rund och spelet varar 90 minuter - lyckligtvis, för att på halvtidsavbrott såg det på torsdagskvällen i Lissabon Estádio do Restelo för laget av VfL-tränaren Ralf Kellermann fortfarande dyster: I Champions League-finalen mellan titelförsvararen Wolfsburg och Svenska runner-up Tyresö FF hade den brasilianska (och fem-timmars World Player) Marta Vieira da Silva och strax efter att Verónica Boquete tog svenskarna överraskande i spetsen.

Men efter pausen gick fotbollsspelarna till VfL Wolfsburg framför ca 8000 åskådare i attacken över: Två minuter efter avbrottet i andra halvleken ledde den nationella framåt Alexandra Popp bollen i motståndarens mål. Kort därefter gjorde årets lagkamrat och fotbollsspelare Martina Müller det anslutande målet. Trots att svenskarna gick vidare med ett annat mål från Marta i 56: e minuten, ersatte Verena Faißt och än en gång Martina Müller äntligen det 4: 3 för VfL.

En historisk triumf, för att de var det första tyska laget för att försvara sin titel i Champions League - ett år efter deras överraskning vinner mot Olympique Lyon i London. "Vi skulle ha velat lite mindre spännande, det var ett otroligt spel och en otrolig energiprestanda för mitt lag", sa coach Kellermann efteråt. Vi finner också - och gratulerar de kvinnliga fotbollsspelarna till den förtjänta segern.

Malin Levenstad tackar MFF (April 2024).

VfL Wolfsburg, Champions League, Champions League, damfotboll, wolfsburg, tyresö, finale